Recruiter? Είναι νησί, είναι ποτάμι;

Recruiter

Γιατί ασχολούμαι με το Recruitment; Τί είναι αυτό και άλλες ερωτήσεις έρχονται στη συνέχεια από διάφορους στους οποίους αναφέρω την ιδιότητα αυτή. “Δεν κάνω ένα μικρό post” σκέφτηκα και …φτάσαμε εδώ.

Recruiter

Ο Recruiter είναι ένας επαγγελματίας στο χώρο της ανθρώπινης διαχείρισης που είναι υπεύθυνος για την προσέλκυση, την επιλογή και την πρόσληψη των κατάλληλων υποψηφίων για τις διαθέσιμες θέσεις στην εταιρεία. Οι αρμοδιότητες του Recruiter περιλαμβάνουν τη σχεδίαση και υλοποίηση της συνολικής στρατηγικής στελέχωσης, την έρευνα και προσέλκυση υποψηφίων, τη διενέργεια συνεντεύξεων και τη φιλτράριση των υποψηφίων για τις διαθέσιμες θέσεις [1].

Ο recruiter είναι ένας ειδικός στελεχολόγος που είναι υπεύθυνος για τη στρατηγική στελέχωσης ενός οργανισμού. Οι αρμοδιότητές του περιλαμβάνουν το σχεδιασμό και την υλοποίηση της συνολικής στρατηγικής στελέχωσης.Αναλαμβάνει να ερευνά και να προσελκύει υποψηφίους για διάφορες θέσεις χρησιμοποιώντας βάσεις δεδομένων, μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άλλες πηγές. Αναλαμβάνει τον σχεδιασμό και τη διεξαγωγή συνεντεύξεων για τη φιλτράριση των υποψηφίων. Στην προσπάθεια του να επιλέξει τον κατάλληλο υποψήφιο για μια θέση, ο recruiter αξιολογεί τις δεξιότητες, την εμπειρία και το προσωπικότητα του υποψηφίου. Αξιοποιεί τις δεξιότητές του και τα εργαλεία του για να βρει τον ιδανικό υποψήφιο για τη θέση [2].

Οι βασικοί παράγοντες που επηρεάζουν την επιλογή ενός επαγγέλματος περιλαμβάνουν τα ενδιαφέροντα, τις ατομικές δεξιότητες, τις ευκαιρίες ανάπτυξης και το μισθολογικό πακέτο. Σύμφωνα με ένα άρθρο που βρέθηκε, οι νέοι είναι πιο πιθανό να επιλέξουν ένα επάγγελμα που συνδέεται με τις προσωπικές τους αξίες και πεποιθήσεις και τους προσφέρει ευκαιρίες ανάπτυξης, ενώ ταυτόχρονα εκτιμούν την ισορροπία μεταξύ της προσωπικής ζωής και της εργασίας. Κάπου εδώ, έρχεται να συμπληρώσει την εμπειρία η σπουδή στη Συμβουλευτική που σε συνδυασμό με τις ανθρωπιστικές επιστήμες δημιουργούν μια, τολμώ να ομολογήσω, εκρηκτική και απόλυτα συμβατή συνταγή! Από εκεί και πέρα είναι στο χέρι του κάθε ανθρώπου να εμβαθύνει και να οδηγηθεί στην αυτοπραγμάτωση και να επέλθει η αίσθηση της πληρότητας που, άλλωστε, δημιουργείται ως φυσικό ακόλουθο.